12 inch race, mijn creatie voor 2010

Door _ferry_ op zondag 19 september 2010 15:04 - Reacties (21)
Categorie: Eigen projecten, Views: 13.239

11 september was bij ons weer de jaarlijkse 12 inch race. Een rit voor het goede doel waar 500 mensen op kleine fietsjes elk jaar een flink geldbedrag ophalen. Dit jaar ruim 150.000 euro!

Voor mij is het elk jaar wel weer de sport om wat unieks te maken (zoals voor velen) Maar ik zoek er de technische kant voor op. Daardoor heb ik nu voor de 2e keer de techniekprijs gewonnen, de 1e keer niet... dat was namelijk de aanleiding voor de jury om de techniekprijs te introduceren :D

In 2008 heb ik de fiets voorzien van een soort rolkooi. Als ik vaart maakte en de voorrem inkneep sloeg ik over de kop, maakte een salto en fietste vervolgens weer verder. In 2009 heb ik een ufo gemaakt, compleet met knipperende lampjes en met de airbrush voorzien van de nodige details:


Dit jaar heb ik, samen met hulp van 2 collega's een enorme fiets gemaakt, met een voorwiel van 2 meter hoog. Maar uiteraard nog gewoon de 12 inch fietsjes als aandrijving. Dit is namelijk een vereiste om mee te rijden. Het thema was een steampunk racer, dus een hoop oude spulletjes, rare frutsels en bijpassende kleding. Het thema was op die manier mooi uitgewerkt. Inclusief "pilotenbrillen", nouja, het waren meer "mallotenbrillen" :P


En dat ziet er dan zo uit:
En in het donker:


Hier een filmfragment waarin de steampunk racer in het begin al langs komt:


En tevens heb ik nog een stukje gefilmd met een camera op het stuur:


Nou, veel meer heb ik er niet over te vertellen, ik zou zeggen, hou de site www.12inch-race.nl in de gaten rond augustus/september volgend jaar, en kom ook gezellig kijken (en sponsoren ;) )

Eindelijk: Cosmos

Door _ferry_ op donderdag 13 december 2007 19:05 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Eigen projecten, Views: 2.837

Eindelijk, van de week was ik in de buurt van het kantoor van Cooler Master, mijn trouwe supporter qua casemodding. En ben ik dus even bij hun langs geweest. Ik had nog een nieuwe voeding nodig, omdat de vorige was overleden. En ook zat ik te springen om de Cosmos. 1 van de meest bijzondere behuizingen van dit moment.

Waarom zo bijzonder zou je denken? Nou, allereerst het prijskaartje, van zo'n 200€.
Maaaaaaar... daar krijg je dan ook een hoop moois voor terug, zoals het monteren van je opticals zonder tussenkomst van schroefjes, een zee van ruimte, sublieme afwerking, een prachtig rekje voor je HDD's en mooie kabel doorvoer mogelijkheden. Vergeet de Tweakers.net Review niet

Eigenlijk dus premod :P Ondanks dat wil ik er toch nog het EEA aan gaan modden, wat weet ik nog niet precies, maar er moet een triple radiator in, en bij de inbouw zal ik vast wel tegen wat problemen aanlopen. Okal is er behoorlijk goed nagedacht over het ontwerp, en zelf heb ik ook invloed gehad op het ontwerp.

Het wordt geen jaren project (daarvoor heb ik al wat anders) maar hij moet wel een persoonlijk tintje krijgen :) En dan moet ik gaan kiezen, deze kast op mijn kamer, en i-spider in m'n hobbyhok, of andersom. Dat is nog een beetje afhankelijk:

i-spider:
+ Dubbel loop waterkoeling
+ Zelfbouw
+ Groot/ruimte
- Groot/praktisch
- niet zo stil

Cosmos:
+ stil
+ licht
+ compacter
- Kant en klaar
- mindere koeling

Foto's: