Alles over het casemodden, eigen projecten, andere projecten, nieuwe tools, nieuwe hardware etc.

My modding history: 2002

Door _ferry_ op dinsdag 23 oktober 2012 19:23 - Reacties (11)
Categorie: Casemodding, Views: 3.442

Ik ben nu meer dan 10 jaar geregistreerd op tweakers. En in die tijd heb ik heel wat af geklust, uiteraard op PC gebied, maar ook met andere apparaten of voertuigen.

Anyway, ik heb wat leuke oude foto's uitgezocht., lachen gieren brullen, laten we zo zeggen, alle begin is moeilijk, maar het is toch nog goed gekomen ;) Ik was 16, en kocht mijn eerste eigen PC van de spaarcentjes.

Het begon met deze kast:

Specs, ik weet het nog precies:
Epox 8kha+
AMD Duron 1000 (later nog een upgrade naar een Athlon XP 1700+, met potlood-unlock)
Nvidia GF4200Ti ViVo


Modden! De groene knopjes waren geloof ik voor de fan's, de rode voor de verlichting. Of andersom.
De cdrom drive was gestealth.


En toen moest er worden gekoeld met water. Want dat was stoer :P
Oude autoradiator, vijverpompje, en een oude flightcase. Met een gelpot als reservoir.


Zijaanzicht, met kekke blauwe schroefjes, helemaal voor naar de scootershop gefietst, kilometers verderop. En op het zijpaneel had ik het EEA gezandstraald. Verder zie je nog de toffe cable management, en de open PSU. De fan rechtsonder had ik niet vaak aan, het was een 220v model, met de nodige geluidsproductie :P


15" monitor, koeling in het raamkozijn, en een 2x16 LCD voor de winamp uitlezing via de printerpoort.


Waterkoeling was eigenlijk nog niet echt te koop. Een koelblok maakte je dus zelf, of kocht je in amerika ofzo. De mijne was dus een Tt dragon orb, of iets in die trend, waarvan ik de koelpinnetjes had afgeslepen, en daarna een deksel met aansluitingen er op had gesoldeerd.


De kast voor de waterkoeling was wel erg zwaar en niet mooi (joh :+ ) Dus daar moest wat anders voor komen. Het zijpaneel had ik in 2'en geslepen, en gebruikt als zijkant voor de nieuwe behuizing.


En dat pastte er mooi onder (het frontje moest ik toen nog maken, van metaal)

Let ook op de details, zoals de minidisc, de Duex XP, 1 van de 1e mp3 spelers met een whopping 128MB (volgens mij heb ik hem nog). Toen dacht ik, da's genoeg voor nu. Maar het jaar 2002 hat nog wat leuke projecten:

Een echte Henk muimat (benieuwd of ik hem nog ergens heb, ik vrees van niet ;)


Biohazard muismat


En mijn M35i voorzien van rode SMD ledjes, en een blauwe led (die kostte toen ist van 2€/stuk ofzo :X )

Tot ziens in 2003!

12 inch race, mijn creatie voor 2010

Door _ferry_ op zondag 19 september 2010 15:04 - Reacties (21)
Categorie: Eigen projecten, Views: 13.239

11 september was bij ons weer de jaarlijkse 12 inch race. Een rit voor het goede doel waar 500 mensen op kleine fietsjes elk jaar een flink geldbedrag ophalen. Dit jaar ruim 150.000 euro!

Voor mij is het elk jaar wel weer de sport om wat unieks te maken (zoals voor velen) Maar ik zoek er de technische kant voor op. Daardoor heb ik nu voor de 2e keer de techniekprijs gewonnen, de 1e keer niet... dat was namelijk de aanleiding voor de jury om de techniekprijs te introduceren :D

In 2008 heb ik de fiets voorzien van een soort rolkooi. Als ik vaart maakte en de voorrem inkneep sloeg ik over de kop, maakte een salto en fietste vervolgens weer verder. In 2009 heb ik een ufo gemaakt, compleet met knipperende lampjes en met de airbrush voorzien van de nodige details:


Dit jaar heb ik, samen met hulp van 2 collega's een enorme fiets gemaakt, met een voorwiel van 2 meter hoog. Maar uiteraard nog gewoon de 12 inch fietsjes als aandrijving. Dit is namelijk een vereiste om mee te rijden. Het thema was een steampunk racer, dus een hoop oude spulletjes, rare frutsels en bijpassende kleding. Het thema was op die manier mooi uitgewerkt. Inclusief "pilotenbrillen", nouja, het waren meer "mallotenbrillen" :P


En dat ziet er dan zo uit:
En in het donker:


Hier een filmfragment waarin de steampunk racer in het begin al langs komt:


En tevens heb ik nog een stukje gefilmd met een camera op het stuur:


Nou, veel meer heb ik er niet over te vertellen, ik zou zeggen, hou de site www.12inch-race.nl in de gaten rond augustus/september volgend jaar, en kom ook gezellig kijken (en sponsoren ;) )

And the winner is...

Door _ferry_ op zondag 23 december 2007 15:55 - Reacties (3)
Categorie: Andere projecten, Views: 3.502

Zoals elk jaar hield Cooler Master ook dit jaar weer een casemod contest. De winnaar van de "most artistic" categorie is een bijzonder knappe casemod geworden, en breng ik daarom hier even onder de aandacht:

Het begon allemaal met zijn ontwerp, bestaande uit 114 stukjes plexiglas:
http://i225.photobucket.com/albums/dd162/luminacase/luminawl001.jpg

En het resultaat mag er zijn!
http://i225.photobucket.com/albums/dd162/luminacase/lumina_gallery01.jpg
http://i225.photobucket.com/albums/dd162/luminacase/lumina_gallery07.jpg
http://i225.photobucket.com/albums/dd162/luminacase/lumina_gallery10.jpg

http://i225.photobucket.com/albums/dd162/luminacase/lumina_gallery31.jpg

Bron: http://forum.coolermaster.com/viewtopic.php?t=8345

Eindelijk: Cosmos

Door _ferry_ op donderdag 13 december 2007 19:05 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Eigen projecten, Views: 2.837

Eindelijk, van de week was ik in de buurt van het kantoor van Cooler Master, mijn trouwe supporter qua casemodding. En ben ik dus even bij hun langs geweest. Ik had nog een nieuwe voeding nodig, omdat de vorige was overleden. En ook zat ik te springen om de Cosmos. 1 van de meest bijzondere behuizingen van dit moment.

Waarom zo bijzonder zou je denken? Nou, allereerst het prijskaartje, van zo'n 200€.
Maaaaaaar... daar krijg je dan ook een hoop moois voor terug, zoals het monteren van je opticals zonder tussenkomst van schroefjes, een zee van ruimte, sublieme afwerking, een prachtig rekje voor je HDD's en mooie kabel doorvoer mogelijkheden. Vergeet de Tweakers.net Review niet

Eigenlijk dus premod :P Ondanks dat wil ik er toch nog het EEA aan gaan modden, wat weet ik nog niet precies, maar er moet een triple radiator in, en bij de inbouw zal ik vast wel tegen wat problemen aanlopen. Okal is er behoorlijk goed nagedacht over het ontwerp, en zelf heb ik ook invloed gehad op het ontwerp.

Het wordt geen jaren project (daarvoor heb ik al wat anders) maar hij moet wel een persoonlijk tintje krijgen :) En dan moet ik gaan kiezen, deze kast op mijn kamer, en i-spider in m'n hobbyhok, of andersom. Dat is nog een beetje afhankelijk:

i-spider:
+ Dubbel loop waterkoeling
+ Zelfbouw
+ Groot/ruimte
- Groot/praktisch
- niet zo stil

Cosmos:
+ stil
+ licht
+ compacter
- Kant en klaar
- mindere koeling

Foto's: