UFO LED lamp; verder met de mini versie

Door _ferry_ op zaterdag 7 april 2012 17:48 - Reacties (4)
Categorie: Verlichting, Views: 4.899

Vorige keer heb ik wat plaatjes laten zien van de UFO-vormige lamp die ik heb gemaakt. Toen kwam het al ter sprake dat het mooi zou zijn als er ook een bijpassende lamp zou zijn voor boven de eettafel. Met enige trots kan ik vertellen dat ik daar momenteel druk mee bezig ben ;) De 1e mini-UFO is klaar, de andere 2 ben ik nog mee bezig:

Ook dit keer is het ontwerp weer gebaseerd op aluminium plaat, echter nu van 2mm dik IPV 3. Waarbij de grootste schijf 10cm in diameter is. De functie van lamp wordt vervuld door een 3watt warm witte led, dezelfde als die zich 8x in de grote ufo bevind. In totaal zal 3x3watt voldoende zijn voor boven de eettafel. De driver is dimbaar, voor een romantisch diner bij kaarsLED-licht ;)

Het leuke is ook dat ook deze weer lichtjes aan de zijkant heeft, DMV fiber optic. Blauwe leds gingen dit keer niet passen (had ik wel eerst in overweging, daarom zie je op de onderste foto wat loze ruimte die niet is benut). Overigens kost het wel extra geduld om de UFO in elkaar te zetten met die fibers, Het zijn telkens 2 fibers van 1mm dik die door een opening gaan die niet veel groter is op het uiteinde. En ze moeten zich door wat bochtjes wringen.


Binnenzijde:
Ik heb(op verzoek) tijdens de bouw heel wat filmpjes gemaakt, om te laten zien hoe ik het aluminium bewerk, polijst, monteer, afteken etc. Maar ik moet nog kijken hoe ik dat in 1 filmpje kan monteren. 0,1% ervaring mee ;)

Volgende: My modding history: 2002 10-'12 My modding history: 2002
Volgende: LEFO: Light Emitting Flying Object 01-'12 LEFO: Light Emitting Flying Object

Reacties


Door Tweakers user MicGlou, zaterdag 7 april 2012 18:00

Maak het je gemakkelijk, gebruik windows/live moviemaker. Als je volledig onbekend bent maar toch snel een filmpje wil monteren dan is dat absoluut de ideale tool. Dat heb je binnen een uur onder de knie... wel even op de instellingen letten zodat je aspect ratio en kwaliteit niet teveel veranderd ten opzichte van de originele video...

Overigens echt een goed uitziende lamp, maar als ik op de afbeeldingen het zo bekijk misschien wat nodeloos ingewikkeld gemaakt? Maar ik zie graag het filmpje want het is zo nog niet helemaal duidelijk voor mij...er zal misschien een goede reden zijn voor de vele abstracte gaten etc. Die 'dop' op de bovenkant vind ik overigens wel wat afbreuk doen aan het mooie slanke design.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 7 april 2012 18:04]


Door Tweakers user BiLo, zaterdag 7 april 2012 19:43

lijkt op een cassette van een fiets! Mooi gedaan :)

Door Tweakers user Cave_Boy, zondag 8 april 2012 13:13

Ben met DylanE eens ik moest ook denken aan een stapeltje tandwielen van een fiets. Vind hem wel mooi gelukt.

Door Tweakers user _ferry_, zondag 8 april 2012 15:57

Thanks :) Ik vroeg gisteren ook aan mijn vriendin wat ze van de "cockpit" vond. Ze vond hem wat te groot. Verder met plan D dus.

Plan A was: Zoeken naar een plastic lens. (niet gevonden, verkeerde maat, te weinig bolling, of van glas)
B: zelf maken DMV vacuum+acryl plaat verhitten. Lukte niet goed.
Plan C was: zoeken naar een passende dop (deze dus)
Plan D is: Plexiglas bestellen en op de draaibank een mooie bolvormige lens maken.

Plan D moet kunnen, is alleen wat duurder, maar daar krijg ik dan dus wel een lens voor terug die net zoals de andere UFO een mooie ronde bolling heeft.

Reageren is niet meer mogelijk