Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Teardrop najaarsverslagje

Door _ferry_ op zondag 2 oktober 2016 14:38 - Reacties (2)
Categorie: Teardrop, Views: 3.451

Zoals in de vorige post al te lezen was; De teardrop was klaar voor vakantie!

Ben er dan ook 3x mee weg geweest, een weekend naar het keverweekend in Wanroij, de zomervakantie richting Duitsland en Denemarken, en nog een weekendje mountainbiken in Limburg.
Reacties onderweg waren geweldig, mensen die naast je blijven rijden om een foto te maken. Campinggasten die komen kijken, babbelen bij het tankstation etc.Het is allemaal op zich goed verlopen, tijdens de vakantie hadden we wat regenbuien (en een avondje met een wolkbreuk :P ). En daarbij had ik wat last van water wat aan de zijkanten van het scharnier de weg naar binnen vond.
Daarop heb ik nog een aanpassing gedaan met een opstaand randje, en sindsdien geen last meer gehad van binnenkomend regenwater.
In de tussentijd zijn er dus nog heel wat dingetje gebouwd, aangepast en verbouwd. Isolatie, verlichting, opbergvakjes etc. Maar ook een periode gewoon even lekker helemaal niets! Want ik heb flink moeten werken om de caravan en motor voor de kever af te krijgen, met lange avonden en weinig tijd voor andere zaken. Die openstaande klusjes dus eerst maar eens aangepakt, 1 daarvan was de werkplaats opschonen. Want overal lagen onderdelen voor de caravan of de kever.

Anyway, dan heb je een opgeruimde werkplaats, en beginnen je handen weer te jeuken. Dus van het weekend maar eens begonnen aan 2 openstaande puntjes: De besteklade en een stukje actieve ventilatie.
We merkten namelijk dat het met windstille nachten wel iets meer mocht ventileren. Op zich was dat wel op te lossen door de achterklep een stukje open te zetten door er wat tussen te steken. Maar dat gaf ook kans op muggen die dan de weg naar binnen zouden vinden.
Dus leek het mij wel verstandig om een ventilatierooster te maken met een 12cm fan zodat er ook op windstille nachten wat meer flow door de caravan is.
Wat de besteklade voor nut heeft spreekt denk ik wel voor zich :P


De lade bestaat uit 1 stuk aluminium plaat van 1mm dik. Want daar heb ik nog best wat stukken van over, en het is natuurlijk licht van gewicht. Ontwerpen, aftekenen, en uitzagen.

Er zit niet veel stevigheid in die dunne plaat. Iets waar je rekening mee moet houden door bijvoorbeeld de randen nog een keertje om te zetten in de zetbank. Dat gaat prima, maar we hebben geen vingerzetbank, dus 2 zijdes moest ik op de geïmproviseerde zetbank doen. Gelukkig is dat 1mm aluminium makkelijk met handkracht om te zetten.


Voorkant een beetje gepolijst, ladegeleiders er al aan. Dus klaar voor montage!


En gevuld met de bestekbak, soepkommen en ook nog eens 2 pannetjes (Okee... die ene pan is een ei-bak-pannetje, en dus wel heel klein :D )
Daarna nog even een grendeltje gemaakt zodat de lade niet open zal gaan rijden het rijden.


Dan de ventilatie. Het rooster van de bouwmarkt had een omgezet randje. Leuk voor tegen de gevel van je huis. Niet leuk voor mijn caravan. Afknippen dus.


Vervolgens van alu plaat de anschroud gemaakt. De afname in flow en toename in geluid viel mij toch wat tegen zodra de fan wat weerstand krijgt van het rooster :/ Ik had expres al een groter rooster genomen dan de fan nodig had, om voldoende oppervlak te hebben. Tevens wat ruimte er tussen gehouden zodat de lucht niet al te turbulent is.
Toen dus nog een fan opgeofferd om nog weer wat extra ruimte tussen rooster en fan te hebben. Dat scheelde al weer iets.


Maar ook het rooster zelf nog onder handen genomen. De lamellen stonden niet zo ver naar buiten open gebogen, dus boog ik ze nog iets verder.
Verder de bramen langs de randjes weggevijld.


Ook heb ik de delen die normaal gewoon "plat" zijn nog weer iets naar binnen gebogen met een tangetje. Zodoende is het totale oppervlak waar de lucht doorheen kan toch wel flink toegenomen.

Nu moet er nog een stukje gaas in om insecten tegen te houden. En dan een gat maken in de zijkant van de caravan. Dan hebben we wat extra ventilatie voor de volgende vakantie :P

Volgende: Auto diorama update 08-'18 Auto diorama update
Volgende: Teardrop Ready2Roll 05-'16 Teardrop Ready2Roll

Reacties


Door Tweakers user Damic, zondag 2 oktober 2016 16:08

Meer traantjes *O*

Door Tweakers user vanaalten, zondag 2 oktober 2016 19:09

Aan de laatste foto te zien had je wat last van scherpe randjes. ;)

Leuk verslag!

Reageren is niet meer mogelijk