Teardrop part6: fijne vooruitgang

Door _ferry_ op zondag 6 december 2015 16:12 - Reacties (7)
Categorie: Teardrop, Views: 3.363

De laatste keer gaf ik aan dat ik nog wat spulletjes zocht of besteld had, daarvoor wil ik gallery: FreeLighting nog even hartelijk bedanken voor zijn suggestie om bij jasicamp langs te gaan. Hun site had ik al eens gevonden, maar helaas... niet in de buurt. Maar enkele dagen na zijn reactie moest ik naar de Eemshaven, en kon ik er dus mooi langs en wat spullen inslaan!


De hoeklijst + afwerkstrip in dezelfde kleur als de kever! (metallic blauw)

Ik zag er nog veel meer leuk spul, zoals de kookplaat+gootsteen combi's. Maar dat komt pas later. Ik heb het nu even bij de aluminium hoeklijsten, wat klein spul en een dakraam gehouden. Kan ik voorlopig mee vooruit.

Ik knal er even snel doorheen, ondanks dat er weer heel veel uurtjes in zijn gaan zitten, inmiddels een stuk of 80. Dus ik laat gewoon even zien hoe het er nu voor staat, dit keer de de foto's met de camera gemaakt, want het is toch al gauw donker om met de telefoon nog een fatsoenlijk fotootje te schieten.


De zijkanten heb ik uitgeknabbeld en zitten er tegenaan met een paar clecos.


Maar het gaat vooral om z'n kontje, die is klaar! (popnagelen maar!)


Ik heb hem alvast even gepolijst, ook om alvast even aan te voelen hoeveel werk daar in gaat zitten en hoe het er uit ziet.


De achterlichten zitten er in, en de bak voor de kentekenplaat ook. De kentekenplaat komt op een afstandshouder/balkje van een cm of 2,5 a 3 dik, dan is hij goed zichtbaar. de 3 delen zijn in het plaatwerk gemonteerd met 3mm popnagels om de 5cm en een laagje butylkit om te voorkomen dat er water achterlangs kan. Prima spul, maar echt irritant als je het op je klauwen krijgt, als een soort constructielijm of kauwgom blijft het lekker zitten.


Achterlichtje, ook die sluit prima aan, al is daar ook wel een hoop las, schuur, en polijstwerk aan vooraf gegaan. Na montage klop je de randjes her en der nog wat aan met een kunststof hamer om de sluiting nog beter te maken en de kit er tussen vandaan te persen.


En een totaalshotje.
Ben er echt super tevreden mee, qua looks precies wat ik in gedachten had.

Ik ga nu verder met het dak (op de juiste lengte maken + dakraam er in) En ook met de achterklep, daarvoor heb ik dit scharnier:

Het rubber is een stuk stugger dan ik had verwacht, maar met een ruime meter aan klep er aan zal het vast wel open en dicht willen ;).

Volgende: Teardrop part7: Klep dicht! 12-'15 Teardrop part7: Klep dicht!
Volgende: Teardrop part 5: Kontje krijgt vorm. 11-'15 Teardrop part 5: Kontje krijgt vorm.

Reacties


Door Tweakers user Damic, zondag 6 december 2015 17:02

Lekker shiny, maar mag dat wel zo blinkend. Hier in BE niet.

Trouwens waarom heb je de kas niet tot over de wielen laten komen, dan had je +-40cm meer plek binnenin.

Door Tweakers user _ferry_, zondag 6 december 2015 17:21

Heb wel eens iets gelezen dat max 30% van een auto verchroomd/spiegelend mag zijn, maar voor trailers zal dat wel anders liggen, zie genoeg van die tanktrailers die ook van gepolijst RVS zijn gemaakt met alleen een gespoten chassis. Daarnaast worden ze ook zo verkocht: http://www.funtear.nl/funtear-silver-bullet-teardrop/

Hij had inderdaad breder kunnen zijn, maar dat doet afbreuk aan het teardrop concept. (compact, doorgaans 120x240cm bodemplaat en 120cm hoog)
Dan had ik hem ook meteen hoger kunnen maken en er gewoon een caravan van kunnen maken, zoals een t@b zeg maar ;) Maar dat vind ik dan weer overkill. Het idee was juist om een bagagewagen te maken die net wat extra´s is. Fiets er in, wat eten/drinken en zo een weekendeje ardennen.
Hoop dat mijn vriendin de 120cm breedte qua bed acceptabel vind voor een weekendje weg, klein vrouwtje maar in bed eist ze een hoop plek :+

[Reactie gewijzigd op zondag 6 december 2015 17:27]


Door Tweakers user Damic, zondag 6 december 2015 17:30

Vrouwen he :p en hazo, is je dak nu ookk niet in 1 stuk in de plaats van 2 kwa breedte :)

[Reactie gewijzigd op zondag 6 december 2015 17:36]


Door Tweakers user Silent7, zondag 6 december 2015 22:15

Ziet er prachtig uit!

Door Tweakers user Depress, maandag 7 december 2015 13:10

Ik zie dat je mooi remlicht en knipperlicht hebt aangebracht, maar waar ga je het achteruitrijlicht plaatsen?

Door Tweakers user _ferry_, maandag 7 december 2015 15:08

Daar is aan de onderkant nog wel een plekje voor te vinden, gewoon zo'n klein zwart schijnwerpertje. Zit meer met de driehoek reflectoren. Als ik die daar onderaan plaats komen ze best laag, dus waarschijnlijk met een steuntje op de spatborden monteren.

[Reactie gewijzigd op maandag 7 december 2015 15:09]


Door Tweakers user WWJD, maandag 7 december 2015 15:44

Dat blinkende heeft wel wat van een Amerikaanse Airstream caravan! ;) Erg geslaagd naar mijn idee! Ook de afwerking van de achterlichten met de popnagels is erg tof gedaan!

[Reactie gewijzigd op maandag 7 december 2015 15:44]


Reageren is niet meer mogelijk