Teardrop part3: Bodem en chassis gereed.

Door _ferry_ op zondag 4 oktober 2015 10:52 - Reacties (9)
Categorie: Teardrop, Views: 4.046

De vorige update heb ik het stalen chassis afgerond, de laatste tijd heb ik het (te) druk met werk, dus weinig tijd gehad om de hobby's uit te oefenen helaas :/

Maargoed, zoals de titel al aangeeft, het chassis is klaar, en de bodem ook :P


Het chassis heb ik 2 lagen 2k aluminiumverf gegeven, een knetterharde, industriële en roestwerende verf.
De plaat hout heb ik eerst de randen van ingesmeerd met houtlijm, om intrekken van vocht te voorkomen.
Daarna in de grondverf. De bovenkant eenmalig en de onderkant+ zijkanten 2 keer.
Zoals je ziet staan er 2 aluminium bakken op. Dat waren lades van een soort werkbankje wat iemand had gemaakt. Werkbankje was al weggegooid, en de bakken gebruikte we om wat rommel in te bewaren. Hier had ik wel een goed doel voor :)


Namelijk extra bergruimte in de vloer. De bakken waren te hoog, dus de zijkanten ingekort, en de voor+achterzijde omgezet en gebruikt als montage flap. Anders was de afstand tussen bak en grond wel erg minimaal. Nu heb ik geloof ik iets van 17cm speling.
Met de decoupeer even de deksels uitzagen en klaar.


Ze zijn hoog genoeg voor blikjes drinken, waarbij ik de bak zelfs nog wat zou kunnen isoleren met een dun laagje schuim. Verder is het natuurlijk handig voor dingen zoals verlengsnoer, zeil, touw, of wat gereedschap.
Ik zat er ook al aan te denken om 1 bak te voorzien van een waterzak, eens kijken of ik daar een geschikt modelletje voor kan vinden. Over het algemeen blijft het altijd redelijk koel zo onder de caravan in de schaduw boven de grond, dus dan blijft het water ook wat koel.


Gisteren ben ik dan maar begonnen met het afzagen van de kokers welke het frame gaan vormen voor beide zijkanten. Die bestaat veelal uit vlakken van zo'n 50x60cm. Ik verwacht geen problemen qua stevigheid, het enige waar ik denk ik rekening mee moet houden is de aluminium plaat die er tegenaan komt, met dit formaat vlak heb je misschien snel kans dat het aluminium ver indeukt als er wat tegenaan valt ofzo. Dan zal ik wat extra ribben moeten toevoegen van lichte hoeklijn om de plaat wat meer houvast te geven. Geen probleem en hoef ik niet direct rekening mee te houden. Dus dat doe ik wel als ik weet waar deur, raam, ventilatie, verlichting en dat soort dingen komen. Net voordat de plaat er definitief tegenaan gaat.

Zat al even te kijken naar oude vliegtuigen (dakota) en daar doen ze ook zoiets;
http://i568.photobucket.com/albums/ss129/bgorin/IMG_4447.jpg
Vooral verticaal stevige ribben, en horizontaal dun en met name gemaakt om de beplating tegenaan te kunnen nagelen.
Airstream caravans hebben daarentegen ook wel weer vrij grote vlakken:
http://www.vintageairstreams.co.uk/assets/images/Screen%20shot%202012-07-22%20at%2011.05.34.png


En ik heb de randjes van de bakken+deksels een laagje grondverf gegeven. Dat maakt het officieel af ;)

Volgende keer hoop ik te kunnen beginnen met het frame in elkaar te lassen. Ik moet daarvoor nog even een mooie vlakke ondergrond maken. De vloer in de werkplaats is namelijk niet perfect vlak, en dan zou de zijkant dat ook niet worden. Dus ik wil een houten plaat op de caravanbodem leggen en daarop lassen, of op de laadvloer van pa's aanhangwagen. Die gebruiken we daar vaker voor. Alleen ligt daar momenteel een pallet op met alle aluminium plaat welke ik nodig heb voor de teardrop :Y)

Volgende: Teardrop part4: Het lijkt er al op. 10-'15 Teardrop part4: Het lijkt er al op.
Volgende: Teardrop part2: Als het niet gaat zoals het moet... 08-'15 Teardrop part2: Als het niet gaat zoals het moet...

Reacties


Door Tweakers user sypie, zondag 4 oktober 2015 15:43

Lig jij ook met je blote voeten onderste boven in het frame van je teardrop?

Door Tweakers user _ferry_, zondag 4 oktober 2015 16:49

Haha nee dat niet. Ik zag het later ook, best opmerkelijke foto :P

Door Tweakers user EJlol, zondag 4 oktober 2015 16:53

Wat ik mij eerder afvraag is wat die blote voet in de dakota daar doet :?

Door Tweakers user onok, zondag 4 oktober 2015 19:35

Die voet is weird! :P

Door Tweakers user Fugitive2008, maandag 5 oktober 2015 13:31

Zo meten die amerikanen alles...Hoera voor het metrische systeem. :)
Volg je blog al een tijdje heb het nog niet gezegd maar het ziet er goed uit en een leuk project!

Door Tweakers user Teddy, maandag 5 oktober 2015 14:14

Goed bezig! Ik hoop dat je meer tijd hebt als ik, de mijne staat op de lange baan momenteel.

Door Tweakers user _ferry_, maandag 5 oktober 2015 14:25

Teddy schreef op maandag 05 oktober 2015 @ 14:14:
Goed bezig! Ik hoop dat je meer tijd hebt als ik, de mijne staat op de lange baan momenteel.
Valt tegen helaas, maar ik wil toch wel mijn best doen om er aankomende zomer/voorjaar mee op pad te gaan. Zit ik alleen nog met de kever, die aandacht nodig heeft en dat zou dan ook in de winter moeten gebeuren. Dus tja, beetje kiezen tussen auto fixen en zonder caravan op vakantie, of caravan fixen en met een auto die onderhoud nodig heeft op vakantie. Allebei niet zo handig :P

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 16 oktober 2015 15:07

Waarom doe je zo moeilijk joh? Dat kan veel makkelijker.. :P
http://thechive.com/2015/...a-lego-caravan-15-photos/

Door Tweakers user _ferry_, vrijdag 16 oktober 2015 16:50

Wauw, die is echt tof _o_ beetje alsof je in de VW T1 lego bus kijkt, maar dan wat groter :P

Reageren is niet meer mogelijk