Auto diorama part 3

Door _ferry_ op dinsdag 5 mei 2015 21:00 - Reacties (9)
Categorie: Diorama, Views: 3.847

Okee, er ging iets mis tijdens het versturen van mijn vorige post, en ik heb een hekel aan iets 2x te moeten doen, dus het verhaal is iets kort, laat de plaatjes maar praten ;)


Garage staat er nu zo bij. nieuwtjes;
- meer leidingen
- persluchtleiding + slanghaspel
- alle TL bakken aangesloten
- lampjes+foto achter de ramen
- gereedschapskar verouderd
- autostoeltjes verouderd voor de zithoek

Maar daarnaast heb ik ook weer wat accesoires af. Want al het constructie/lijmwerk is nu wel klaar, dus kan er langzamerhand ingericht gaan worden.


Draaibank+freestafel op een extra werkbankje. Ze zijn bijna klaar. Op de full size variant moet ik nog de klauw maken voor de draaibank. En er mogen nog wat instrumenten, spaanders en snoeren bij.


Groepenkast+kabelwerk.


Rommel op zolder begint zich langzamerhand te stapelen.


En het lasapparaat. Erg blij mee want hij lijkt erg goed op de echte op wat details na, zoals het snoer wat eigenlijk aan de bovenkant er uit komt ipv in het midden.


En omdat er iemand was die zich afvroeg hoe ik die dingetjes nu eigenlijk in elkaar zet heb ik de bouw van de slanghaspel in een paar foto's vastgelegd;


3 plaatjes styreen van 2mm dik.


Op elkaar lijmen en met het mesje grof in vorm snijden.


Daarna nog 1 dun plaatje er op, een muurbeugeltje lijmen en even een schuurpapiertje er over. Klaar om te verven.

Nog sneller is een werkbank maken:

Planken uitzag...ehh snijden. en 2 poten+ klosjes voor aan de muur.


Paar drupjes lijm er tegenaan en klaar.


Dat was 'm weer voor deze keer. Het mooie weer komt er aan, dus in de avonden heb ik nu weer wat andere dingen te doen. Maar er is nog genoeg te prutsen, voor de zithoek wil ik nog een koelkast+ bierkratten. Verder veel accessoires plaatsen, gereedschappen op de werkbank en dan de auto's nog.

Volgende: Begonnen met aluminium teardrop 08-'15 Begonnen met aluminium teardrop
Volgende: Auto diorama part 2 04-'15 Auto diorama part 2

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 6 mei 2015 10:18

Nice.
Ook die fotos van het fabriceren zelf zijn leuk om te zien.

Door Tweakers user TheFes, woensdag 6 mei 2015 11:37

Bijzondere landelijke omgeving voor een garage.. Ik zie die dingen meestal midden in een stad/dorp ;)

Door Tweakers user Springuin, woensdag 6 mei 2015 12:47

* Ziet het eerste plaatje
"Die heeft een chique klusgarage"
* Bladert deel 1 door
"O, wacht, het is een model..."

Mooi werk!

Door Tweakers user Luuk1983, woensdag 6 mei 2015 13:52

Ik vind het echt super tof! Het enige waar ik me al langer aan erger zijn de brakke ruitenwissers op die donkerblauwe kever. Die verpesten het verder perfecte detail (zie de opmerking hier boven mij). Sowieso halen de modellen van de kever die je gebruikt hebt het qua detailniveau absoluut niet bij de rest. Mogelijk dat je daar nog wat beter voor kan vinden?

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 mei 2015 13:53]


Door Tweakers user _ferry_, woensdag 6 mei 2015 14:12

Thanks :)

Ja de kevers wil ik nog verder onder handen nemen, daarvoor moet ik nog plannen maken. Ik heb de donkere toendertijd redelijk gelijkend gemaakt met mijn eigen kever, tot bepaalde mate. Maar het interieur is nog helemaal niet af, bumpers zitten los, en lampen zijn ook niet zo mooi, die wissel ik om met de lichtblauwe. De lichtblauwe gaat een roestbakkie/schuurvonst worden :P
Al met al is het dus even keuzes maken hoeveel werk ik er in wil steken om het gelijkend met de echte te krijgen. Zo zijn de achterlichten bij mijn kever groter, maar aan de andere kant... Als ik de mijne nog eens overspuit zoek ik spatborden met kleinere achterlichten.

Overigens is het geinspireerd op de garage thuis, en die heeft wel zo'n soort uitzicht door de ramen. Okee, alles is wel wat roosskleuriger dan de werkelijkheid natuurlijk. Want in het echt zijn de muren niet meer zo wit, staat er ook geen T1 busje, is het gewoon meer rommel etc. Maar er zijn veel boerenschuren met werkplaatsen of stallen waarvan een apart deel gebruikt wordt voor de autohobby, en dat mag best gezien worden door de ramen :)

Door Tweakers user Heli0s, woensdag 6 mei 2015 15:43

Prachtig werk! Ik zelf houd me meer bezig met het schilderen van modellen (Voornamelijk warhammer) maar zit al een tijd te denken aan een diorama. Daar over een vraagje, waar koop je de styreen? Ik ben al een tijdje opzoek naar matriaal om mee te modelleren.

Door Tweakers user Achilles, donderdag 7 mei 2015 13:27

Springuin schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 12:47:
* Ziet het eerste plaatje
"Die heeft een chique klusgarage"
* Bladert deel 1 door
"O, wacht, het is een model..."

Mooi werk!
Ik had exact hetzelfde :P

Door Tweakers user _ferry_, donderdag 7 mei 2015 13:33

Heli0s schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 15:43:
Prachtig werk! Ik zelf houd me meer bezig met het schilderen van modellen (Voornamelijk warhammer) maar zit al een tijd te denken aan een diorama. Daar over een vraagje, waar koop je de styreen? Ik ben al een tijdje opzoek naar matriaal om mee te modelleren.
Ik koop het bij Quartel modelbouw, wat voor mij erg dchtbij isj. Bij Conrad (duur) en div. online modelbouwwinkels kun je het ook kopen.

Door Tweakers user Falcon, donderdag 7 mei 2015 14:15

Het komt voornamelijke door de kevers dat je er net niet intrapt. Verder is het gewoon super leuk gedaan!

Reageren is niet meer mogelijk